Prijaviti se mogu svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet.

Mi smo 8.c

1 1 1 1 1 3.29 (Glasova: 7)

8.c copy

Mi smo 8.c!
Prije osam godina u mjesecu rujnu prvi put smo se okupili u školskim klupama. Bili smo mali, smiješni i nimalo prepoznatljivi. Učiteljica Ružica Tretinjak nas je učila prve četiri godine, a onda smo postali "veliki" i krenuli u peti razred. Razrednica nam je profesorica engleskog jezika Gordana Bengez. U razredu nas ima 24, od toga 11 cura i 13 dečki. Prošle godine bili smo na maturalcu u Orebiću na poluotoku Pelješcu i to je bila jedna od stvari za pamćenje u osnovnoj školi. Svatko od nas ima svoj prepoznatljiv karakter, neki su mirni i tihi, a neki pomalo vragolasti, ali svi smo mi 8.c...

Igrice

1 1 1 1 1 5.00 (Glasova: 2)

Moja najdraža igrica je "Counter-Strike: Global Offensive"(CS-GO). Ona  mi je najdraža FPS/strateška igrica u slobodno vrijeme zato jer je jednostavna ideje a opet dobar izazov. Ima opciju igranja sa prijateljima i dobru bazu igrača za kompetetivno igranje. Iako poastati dobar u njoj nije lako postati jedan od najboljih zahtijeva iznenađujuče puno predanosti i vremena ,ali i dalje ostaje dobro i zabavno iskustvo za casual-no igranje igre sam ili sa prijateljima. Preporučio bi je svima koji žele klasični FPS uz  malo više strategije i posvečenosti učenju nekih novih stvari.

Plivanje

1 1 1 1 1 4.00 (Glasova: 2)

Plivanje mi je najdraži sport zato jer nudi raznivrstan izbor uključivanja u sport. Volim ga najviše zbog osječaja kao da lebdiš i ima pozitvno u utjecaj na zdravje. Mislima da svokom tko se ikada bavio plivanje ili samo plivao na moru ima našto zabavno ili zanimjlivo u tom sportu.

Unturned

1 1 1 1 1 5.00 (Glasova: 1)

Unturned je besplatna igrica preživljavanj sa zombijima. Igra je sličan Minecraft-u i Roblox-u ,ali i dalje ima puno drukčijih stvari i svoj vlastiti stil. Može se igrati solo ili sa prijatelijma na serverima. Nudi opciju modova i može biti jako zabavna kada se malo bolje upoznate sa mekanikama igre. Mislima da je odlična za igranje sa prijateljima i ako ste več igrali Minecraft ili Roblox može biti novo osvježavajuće iskustvo za vas i vaše prijatelj. Preporučio bih je svakom tko želi Sandbox igricu za igranje sa prijateljima ,a druge dvije opcije mu se ne sviđaju ili ne želi kupiti Minecraft.

Paintball

1 1 1 1 1 3.67 (Glasova: 3)

Paintball je sport/igra s dva tima s jednakim brojem igrača. Preporuka je da to bude minimalno tri igrača po timu, ali može i manje. Na paintball natjecanjima u Hrvatskoj to su timovi od 3 i 5 igrača. Broj igrača također može biti i puno veći, 10, 15, 20,..., 100 kad se igra pretvara u BIG game, ali to ovisi o samoj veličini i tematici terena.Igra mi se sviđa zato jer sr može osjetiti timski duha za vrijeme igranja ,a i ideja rata bez ikakvih ozljeda može potaknuti neke igrače FPS igrica da iskuse akciju sličnu onoj u njihovim ekranima uživo.

Kobe Bryant

1 1 1 1 1 4.00 (Glasova: 4)

Slikovni rezultat za kobe bryant
Kobe Bryant ili "Black Mamba" mi je jedan od najdražih sportaša. Njegova odanost jednome klubu je stvrano nesvakidašnja. Ostao je u LA Lakersima 20 godina tj. cijelu karijeru, a ne može se reći da nije dobivao ponude od drugih klubova. Smatram da su Lakersi stvorili njega baš kao što je i on proslavio njih. I prije njega je bilo puno legendi u tome klubu,ali po mojem mišljenju, on je taj koji će ostaviti najdublji trag u povijesti toga kluba. On je razlog zašto sam se buudio u pola dva ujutro i gledo košarku i LA Lakerse. Njegov šut sa polu distance ostat će zapamćen još jako dugo, jer njime je riješavao finala playoffa i nosio svoj tim do pobjeda. Gledao sam stotine NBA utakmica i stotine NBA igrča, ali nitko nije pokazivao takvo znanje i takvu lakoću s loptom kao Kobe Bryant. No ipak imao je podosta sreće jer je karijeru počeo u timu u kojem su bili legende ovog sporta kao što su Shaquille, Magic, Gasol i drugi. Iako će neki govoriti da su LeBron ili Jordan bolji i kompletniji i sveukupno bolji od njega, ali za mene će uvijek biti samo jedna "Black Mamba".

Naši najdraži predmeti

1 1 1 1 1 3.00 (Glasova: 6)

O predmetima smo puno naučili u ovih osam godina, kao i o profesorima koji predaju te predmete. Naravno ne samo da smo proučavali svaki predmet posebno, već smo i naučili gradivo koje sadržavaju ti predmeti. Neki bi o tome mogli pričati satima i satima, a neki bi sve to mogli sročiti u nekoliko rečenica. Napravili smo anketu o tome koji je predmet našim učenicima najdraži i evo rezultata: 5 učenika vole tjelesni, 5 povijest,  3 geografiju, 3 kemiju, 2 likovni, 1 biologiju, vjeronauk, matematiku, hrvatski, fiziku i SRZ. Očito su najdraži predmeti tjelesni i povijest pa čestitamo profesorima što su uspjeli ove predmete učiniti zanimljivima.knjige

TOP 5 najstrožijih profesora

1 1 1 1 1 3.00 (Glasova: 7)

Naravno da nisam upoznat sa svim profesorima i profesoricama i ne znam baš kako koji profesor ili profesorica predaje, stoga ću vam ja napisati samo profesore i profesorice koje meni predaju i za koje ja samatram da su najstrožiji/je

Naravno uvjerljivo na prvome mjestu nalazi se prof. Zviša-Kačić Alesić. Odmah nakon njega dolazi prof. Marija Fišter(Fišterica) koja ga prati u stopu. Na trćeoj poziciji nalazi se prof. Vlatka Husetović(Husa). Iza nje dolazi nam prof. Verica Savić(Savićka). I na zadnjem mjestu je moja razrednica prof. Gordana Bengez(Bengezica).

Muška zabava

1 1 1 1 1 4.00 (Glasova: 4)

Po pitanju zabave u 8.c jako smo kreativni. Pod kreativni mislim na sve gluposti koje nam uspiju pasti na pamet. Jedna od tih je npr. bacanje po torbama i skakanje jednih po drugima, također imamo i igru ispred fizike na klupici. Poanta te igre je biti prvi po redu na klupici, jer si ti onda kao "najnapredniji". Imamo mi još puno glupih igara kao što su igranje nogometa sa čepom od boce, hrvanje i dr. da sad ne nabrajam jer bih mogao ići u beskonaćnost. Uglavnom jako odraslo,zar ne?

Glazba

1 1 1 1 1 3.67 (Glasova: 3)

Riječima H.W. Longfellowa,glazba je univerzalni jezik čovječanstva.Realno gledajući,hrpa glupsti,ali činjenica da glazba ima neopisiv utjecaj na pojedinca je neoboriva.Pojam glazbe se proteže od nota i tekstova zapisanih na komadu papira,pa sve do divne harmonije izvedene na nekoj pozornici.Istraživanja o povezanosti ljudskoga mozga i psihe sa glazbom sežu zaista u duboku prošlost.Glazba npr. aktivira i lijevu i desnu polutku mozga i potiče razvitak mašte,kreativnost,viđenje boja i okoliša,a svime time i razvitak normalne osobe.henry-wadsworth-longfellow-9385673-1-402Dokazano je da će se čovjekovo psihičko stanje,osjećaji  nakon nekog vremena prilagoditi glazbi koju čuje.Isto tako je dokazano da je glazba jedan od ključnih čimbenika u pokazivanju i razvitku stabilnih emocija.Da ne duljim...Ut solet,među mojim vršnjacima najpopularniji su glazbenici i pjesme koje se kontinuirano vrte po radiju ili mtv-u(hipotetski,ovo bi vrijedilo da mtv nije na rubu raspada i postanka televizijskom kućom koja graniči turskim dnevnim programom) i koje su popularne na youtube-u  i drustvenim mrežama.Uzmimo u obzir činjenicu da ja nisam u filmu toga žanra glazbe,pa sam pronašla pouzdane izvore koji podržavaju istinitost ovoga članka.Izvor me uputio u smjeru Eda Sheerana,Dua Lipe,Nicki Minaj,Harry Stylesa(izvrstan single album. Pourquoi?Parce que),Rihanne,Zare Larsson,Louise Johnson,etc.Kao što rekoh,nisam ljubitelj,ali moram istaknuti da je fenomenalno to što su ljudi sposobni proizvesti generičnu pjesmu generičnih stihova koja je malčice drugačija od prethodne,a i dalje ljude navuči na nju i zaraditi poveću svotu novca.Osobno mi se sviđa to što se u posljednje vrijeme u žanr pop glazbe uvode elementi krajnje zapostavljenih žanrova poput nekog soula ili reggaea.Glazba će definitivno u nekom pogledu u budućnosti napredovati,pitanje je samo hoće li se vrtiti trenutno postojeće odrednice ili će se otkrivati nešto posve novo.Hvala na pozornosti,nastavite slušati glazbu koju slušate i ne postavljajte si granice,nema potrebe.

YouTube i Vevo

1 1 1 1 1 3.83 (Glasova: 6)

Najbrže vrijeme u kojem je video pregledan milijardu puta na YouTubeu je Adelin "Hello" koji je popstavljen na YouTube 22.listopada 2015. Dosegao je milijardu pregleda u samo 88 dana, točnije 18. siječnja 2016. Bio je to 18. YouTube video koji je privukao milijardu pregleda od 21. prosinca. kada je PSY-ev "Gangnam Style" postao prvi YouTube video koji je sakupio milijardu pregleda (nakon samo 159 dana). Ali je zato najgeldaniji  videokanal na YouTubeu (induvidualni): JustinBieberVEVO imao je 10.478.651.389 pregleda zabilježenih do 19. travnja 2016. Najviše pregleda izvedbi na VEVO-u u 24 sata imaju snimke Davida Bowieja koje su privukle 51 mil. pregleda na servisu za hosting videa VEVO11. siječnja 2016., dan nakon njegove smrti u 69. godini

 

Upisi u srednju školu

1 1 1 1 1 3.67 (Glasova: 9)

Upisi-skole   Došlo je to doba godine kada smo svi pod stresom i iscrpljeni od učenja boreći se za ocjene. Nama osmašima se stvara još jedan pritisak - upisi. Svi imamo različita mišljenja i različite planove za budućnost. Svaki osmaš razmišlja kojih šest škola će doći na njegov popis i hoće li "upasti" u željenu školu. Kada škola završi, ostali učenici osnovne škole će se veseliti zato što se više ne moraju bojati ocjena, a nama tek počinje strah od upisa.

Naše omiljene životinje

1 1 1 1 1 3.57 (Glasova: 7)

   Gotovo svi učenici 8.c razreda imaju životinje, a oni koji nemaju, imaju neku omiljenu životinju. Napravili smo anketu na temelju koje smo zaključili koje su to životinje omiljene našim učenicima.

Plesačice osmog C

1 1 1 1 1 3.88 (Glasova: 8)

dance1   „Ples je ritmično pokretanje tijela prema ritmu glazbe (rjeđe bez glazbe), pojedinačno, u parovima ili u skupinama.“ – tako nam kaže definicija plesa na Wikipediji.

   U 8.c postoji duga plesna tradicija pa se tako naš razred može pohvaliti s najvećim brojem plesačica u generaciji. Plesali su se i plešu se u raznim plesnim klubovima, studijima i školama različiti plesni stilovi kao što su balet, jazz-dance, MTV-dance, hip-hop i suvremeni ples.

 

Profesor povijesti

1 1 1 1 1 3.50 (Glasova: 8)

   Zaviša Kačić-Alesić, profesor povijesti i indologije, po mom j emišljenju najizraženiji profesor u školi. Drugačiji je od drugih profesora, što po frizuri, a što po vjreovanjima i načinu predavanja, čak ima i svoju političku stranku. Koji profesor se time može pohvaliti? Njegov odnos prema učenicima je, kao i fore koje svakodnevno prodaje, 'neponovljiv'. Svestran je profesor kojeg ne zanima samo povijest, već i književnost, filozofija, običaji, jezici uglavnom indijskog podrijetla. Vrlo je religiozan, što donekle opravdava njegovo stajalište o evoluciji. O tome kako je strog, pravedan i ostalom napisat će njegov razred. Ja sam samo iznio neke činjenice o njemu koje možda nisu svima poznate.

Maturalac

1 1 1 1 1 3.86 (Glasova: 7)

maturalac   Dana 7.10.2016. godine uzbuđeno smo čekali pred školom autobus koji će nas odvesti na izlet koji smo svi dugo iščekivali. Sa svojim torbama krenuli smo na put u Orebić. Do tamo smo se vozili oko 7 sati, no kada smo napokon stigli, bili smo jako veseli. Smjestili smo se u svoje sobe i malo odmorili. Sve je bilo predivno, baš kao što su nam pričali. Nešto ispod soba nalazio se bazen koji je gledao na Jadransko more. Iduća dva dana smo razgledavali gradove u blizini Orebića, Korčulu i Dubrovnik. Naučili smo nešto o povijesti grada (ili bar neki od nas jer je ostala polovica jedva držala oči otvorene od neispavanosti zadnje noći).

Školska godina 2020/21

S. Prije p. Poslije p.
1. 8.00-8.40 14.10-14.50
2. 8.50-9.30 14.55-15.35
3. 9.40-10.20 15.45-16.25
4. 10.25-11.05 16.35-17.15
5. 11.10-11.50 17.20-18.00
6. 11.55-12.35 18.05-18.45
7. 12.40-13.20  
8. 13.25-14.05  

hr/pocetna/prijavaRaspored ulaska u šk.

jpg Kalendar 2020/21

Streljački klub "Kustošija"