Prijaviti se mogu svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet.

OBAVIJEST O POČETKU TESTIRANJA ZA UPIS U PRVI RAZRED ŠK.GOD.2020/2021

Dragi roditelji budućih učenika prvih razreda,

u ponedjeljak 25.5.2020. počinju pedagoška testiranja u našoj školi.

Za testiranje u školi naručujete se preko mailova:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Termini testiranja se održavaju prijepodne od 9-12 i poslijepodne od 14-18:30.

O dokumentima koje trebate donijeti u školu pročitajte u nastavku.

Na razgovor u školu (testiranje psihofizičke spremnosti djeteta) potrebno je donijeti OIB i JMBG djeteta te presliku domovnice i rodnog lista.

Roditelji koji su zainteresirani za upis djeteta u produženi boravak trebaju na taj razgovor donijeti i slijedeće dokumente:

1.ako su oba roditelja zaposelna - elektronički zapis o radno pravnom statusu za svakog roditelja sa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne stariji od 15 dana)

2.ako dijete živi uz zaposlenog samohranog roditelja koji koristi pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi - porvtrda od poslodavca o zaposlenju i potvrda CZSS-a

3.za djecu invalida Domovinskog rata ako je drugi roditelj zaposlen - potvrda nadležnog Ministarstva i potvrda o zaposlenju za drugog roditelja

4.za djecu sa teškoćama u razvoju - medicinska dokumentacija

5.za djecu bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja, djecu koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima i djecu koja primaju dječju doplatak - potvrda nadležnoga CZSS

Za jednog učenika predvidjeli smo 45 minuta, od čega cca 15 minuta moramo odvojiti za dezinfekciju prostora.

Molimo roditelje/staratelje da se pri dolasku strogo pridržavaju mjera HZJZ.

Strogo je zabranjeno dovoditi dijete sa bilo kakvom vrstom respiratornih simptoma (isto se odnosi i na pratnju).Za svako dijete koje će zbog eventualne bolesti biti spriječeno pristupiti testiranju osigurati ćemo dodatni termin.

I djetetu i roditelju pri ulasku u školu izmjerit ćemo temperaturu beskontaktnim toplomjerom, uz davanje kontakt podataka.

Obvezna je dezinfekcija obuće i ruku.

Tek nakon ovog postupka moguće je daljnje kretanje po školskoj zgradi i odlazak u prostoriju za testiranje.

Napominjemo da Oš grofa Janka Draškovića upisuje isključivo djecu sa svojeg upisnog područja. Iznimke su jedino braća ili sestre učenici naše škole sa drugog upisnog područja.

Hvala na razumijevanju.

Obavijest o otkazivanju roditeljskog sastanka za upis u 1. razred

Poštovani roditelji,

sukladno mjerama uspostavljanja nastave na daljinu, do daljnjega odgoađamo održavanje roditeljskog sastanka koji je najavljen za 17.3. Za novi termin sastanka pratite našu web stranicu. Testiranje djece u školi također se odgađa, novi datumi bit će objavljeni pravovremeno. 

UPIS U 1. RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2020./21.

Poštovani roditelji!

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. travnja tekuće godine imaju navršenih šest godina života. Prije upisa u prvi razred obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta provodi se u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području, bez obzira na to u koju će se školu dijete u konačnici upisati.

Roditeljski sastanak - 1. razredi 2019./2020.

Roditeljski sastanak sa stručnom službom i ravnateljicom škole održat će se 27. lipnja (četvrtak) u 18:00 u predvorju škole. 

Obavijest - upisi u 1. razred u šk.god. 2019./2020.

Poštovani roditelji,

ukoliko ste predali papire za produženi boravak, molimo vas da dođete na potpisivanje ugovora u dane 13.lipnja (8-19), 14.lipnja (8-19), i 15.lipnja (subota, isključivo 9-12 h). Ugovori trebaju biti potpisani do tog datuma pa vas molimo da se javite u stručnu službu ako ste u te dane spriječeni doći. Sukladno tome, to su i zadnji dani za donošenje dokumentacije (e-ispis staža s mirovinskog) na temelju koje ostvarujete pravo na produženi boravak.

Ako će dijete pohađati klasični razred i predali ste svu traženu dokumentaciju, ne trebate dolaziti u školu na navedene datume. 

Upis u 1. razred u šk.god. 2019./2020. - obavijest o dokumentima

polazak u skolu 800x577

Dragi roditelji budućih učenika prvih razreda,

ako niste dobili termin za testiranje djeteta u školi i/ili termin za pregled kod liječnice školske medicine, molimo Vas da se javite u školu (01/3483-812), odnosno u ambulantu (013452132) kako biste dobili svoje termine. Datum za školsku liječnicu možete dobiti i preko web stranice terminko.hr. 

O dokumentima koje je potrebno donijeti u školu pročitajte u nastavku.

 

Obavijest za roditelje učenika koji se upisuju u 1. razred u šk.god. 2019./20.

Poštovani roditelji,

7. ožujka 2019. (četvrtak) u 17:00h održat će se prvi sastanak za roditelje budućih prvašića i to u predvorju naše škole. Na roditeljskom ćete dobiti termine pregleda kod liječnice školske medicine kao i termine za testiranje psihofizičke spremnosti u školi. 

Stručna služba škole 

Obavijesti za roditelje učenika koji se upisuju u 1. razred

Poštovani roditelji,

ukoliko ste predali papire za produženi boravak, molimo vas da dođete na potpisivanje ugovora u dane 14., 15. i 16. (subota,isključivo 9-12 h) lipnja. Ugovori trebaju biti potpisani do tog datuma pa vas molimo da se javite u stručnu službu ako ste u te dane spriječeni doći. Sukladno tome, to su i zadnji dani za donošenje dokumentacije (e-ispis staža s mirovinskog) na temelju koje ostvarujete pravo na produženi boravak.

Roditeljski sastanak za sve roditelje budućih prvašića održat će se 20. lipnja 2018. u 18:00 u predvorju škole.

Mjere za školske odore - za učenike budućih 1. razreda

                                    screen-shot-2017-05-04-at-14-57-37

Dragi roditelji budućih prvašića, budući da ste se u velikom broju izjasnili za nošenje školske odore, odlučeno je da će je nositi svi prvašići koji u školu kreću na jesen. Mole se roditelji da na potpisivanje ugovora za produženi boravak, odnosno za djecu koja neće u PB - na roditeljski sastanak,  donesu mjere odjeće i veličinu cipela zapisane na papiru zajedno s imenom i prezimenom djeteta.

 

Informacije o upisu djece u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2018./2019.

Dragi roditelji budućih učenika prvih razreda,

na razgovor u školu potrebno je ponijeti OIB i JMBG djeteta, po mogućnosti presliku domovnice i rodnog lista.

Roditelji koji su zainteresirani za upis djeteta u produženi boravak trebaju na taj razgovor donijeti i sljedeće dokumente:
- ako su oba roditelja zaposlena – elektronički zapis o radno pravnom statusu za svakog roditelja sa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne stariji od 15 dana)
- ako dijete živi uz zaposlenog samohranog roditelja koji koristi pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi – potvrda od poslodavca o zaposlenju i potvrda CZSS-a
- za djecu invalida Domovinskog rata ako je drugi roditelj zaposlen – potvrda nadležnog Ministarstva i potvrda o zaposlenju za drugog roditelja
- za djecu s teškoćama u razvoju – medicinska dokumentacija
- za djecu bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja, djecu koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima i djecu koja primaju dječji doplatak - potvrda nadležnog CZSS.

Ako se za uključivanje u produženi boravak prijavi veći broj učenika, a škola zbog ograničenih prostornih uvjeta ne može povećati broj odgojno- obrazovnih skupina, prioritet pri uključivanju u produženi boravak škola utvrđuje na osnovi navedenih kriterija koji su određeni Programom javnih potreba u odgoju i obrazovanju Grada Zagreba u 2018. (Službeni glasnik Grada Zagreba).

Obavijest roditeljima budućih učenika prvih razreda

Roditeljski sastanak za roditelje budućih prvašića u školskoj godini 2018./2019., sa stručnom službom i sa školskom liječnicom, održat će se 15.3.2018. godine u 18:30 sati u predvorju naše škole. 

Kako bi se izbjegle gužve nakon roditeljskog sastanka, termini za pregled djece kod školske liječnice dijelit će se i prije roditeljskog sastanka u vremenu od 16 do 18 sati, u predvorju škole.

Roditeljski sastanak za 1. razred

Roditeljski sastanak za učenike koji će od rujna 2017. krenuti u prvi razred održat će se u predvorju škole 19. lipnja 2017. u 18 sati.

 

Uvjeti za produženi boravak 2017.

Programom javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 2017. godinu (Službeni glasnik grada Zagreba NN br. 24.), utvrđeni su uvjeti za produženi boravak.

Roditelji koji su zainteresirani za upis djeteta u PRODUŽENI BORAVAK trebaju na razgovor za 1.razred donijeti sljedeće dokumente:

  •  ako su oba roditelja zaposlena - potvrda poslodavca o zaposlenju za svakog roditelja
  •  ako dijete živi uz zaposlenog samohranog roditelja koji koristi pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi – potvrda o poslodavca o zaposlenju i potvrda CZSS-a
  • - za djecu invalida Domovinskog rata ako je drugi roditelj zaposlen – potvrda nadležnog Ministarstva i potvrda o zaposlenju za drugog roditelja
  • za djecu s teškoćama u razvoju  – medicinska dokumentacija
  • za djecu bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja, djecu koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima i djecu koja primaju dječji doplatak - potvrda nadležnog CZSS.

Ako se za uključivanje u produženi boravak prijavi veći broj učenika, a škola zbog ograničenih prostornih uvjeta ne može povećati broj odgojno- obrazovnih skupina, prioritet pri uključivanju u produženi boravak škola utvrđuje na osnovi navedenih kriterija (točke od 1. do 7.) koji su određeni Programom javnih potreba u odgoju i obrazovanju Grada Zagreba u 2017. (Službeni glasnik Grada Zagreba).

Obavijest roditeljima budućih prvaša o tijeku upisa djece u 1. razred Osnovne škole grofa Janka Draškovića za školsku godinu 2017./2018.


15. ožujka 2017. (SRIJEDA) u 18.30 u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića održat će se roditeljski sastanak. Roditelji će dobiti osnovne informacije o utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta. Obavit će se dogovor sa stručnim timom Škole o terminima razgovora s djecom koja će 2017./2018. šk. godine krenuti u prvi razred.

Upisi u prvi razred će se obavljati 8., 9. i 10. lipnja.

UPISI U 1.RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.
U prvi razred obveznog osnovnog obrazovanja upisuju se djeca koja do 1. travnja 2017. godine imaju navršenih šest godina života, odnosno djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011. godine. Prije upisa u prvi razred osnovne škole potrebno je provesti postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta doraslog za upis u osnovnu školu.

Kako pripremiti dijete za školu

prvi-razredPolazak djeteta u školu jedan je od važnijih trenutaka u životu cijele obitelji. Roditelji se pitaju je li njihovo dijete spremno za ono što ga u školi očekuje. Dijete spremno za početak školovanja ima pozitivan stav prema školi, raduje se tome kao dokazu svoje odraslosti. Ovaj stav treba podržavati jer olakšava učenje i prihvaćanje obveza te svladavanje poteškoća.
Ako sami nemate najsretnija sjećanja na školu, nemojte time opterećivati i obeshrabrivati svoje dijete. Od djeteta se očekuje da može podnijeti odvajanje od roditelja. Igra i druženje s vršnjacima i odraslim osobama (rođaci, susjedi, voditelji aktivnosti za djecu) tijekom predškolskog razdoblja odlična su priprema za to.

Školska godina 2020/21

S. Prije p. Poslije p.
1. 8.00-8.40 14.10-14.50
2. 8.50-9.30 14.55-15.35
3. 9.40-10.20 15.45-16.25
4. 10.25-11.05 16.35-17.15
5. 11.10-11.50 17.20-18.00
6. 11.55-12.35 18.05-18.45
7. 12.40-13.20  
8. 13.25-14.05  

hr/pocetna/prijavaRaspored ulaska u šk.

jpg Kalendar 2020/21

Obrasci

jpg Ispričnica roditelja

jpg Upis u drugu školu

jpg Upis u izbornu

jpg Ispis iz izborne

jpg Ispisnica iz OŠ

Office365

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365.

Upute za preuzimanje

Streljački klub "Kustošija"