Prijaviti se mogu svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet.

Kamo dalje?

1 1 1 1 1 3.79 (Glasova: 7)

44YearBook_copy_copyU osmom smo razredu i pred nama je velik zadatak, moramo odlučiti kojim će smjerom krenuti naši životi. Kraj školske godine nam je pred vratima, a neki od nas još ne znaju kamo će ići. Mi živimo u Zagrebu - gradu s "tisuću" mogućnosti pa nam je teško odlučiti. Moji prijatelji su već odlučili, ali ,na žalost, većinom imamo različite interese. Dečki su uglavnom izabrali tehniče škole ili one koje jedine mogu upisati. Matija ide u "Teslu", David i Filip u geodetsku školu, Ivan ide u "Selsku", Vlado za šumara, Robert i Abdul u turističku, Tin u sportsku gimnaziju, Marko u prometnu, a Ivan i Valentino na "Sveti Duh" za "centralaše". Cure su se uglavnom odlučile za gimnazije i medicinske škole. Nina i Sarah idu u "Petu", Lea i Iva u "Desetu",  Petra u sportsku, Nika u "Lucijanku", ja ću u "Treću", Dijana i Tena u medicinsku, Mateja u ekonomsku, a Gabi i Ris u školu za primjenjenu umjetnost.

 

Njemački ovčar

1 1 1 1 1 4.10 (Glasova: 5)

njemacki-ovcar-slika-966700
 Njemački ovčar potječe od starog njemačkog Hofwatchera koji se prvi put pojavljuje u 18. stoljeću na dvoru kralja Leopolda 1. Njemački ovčar je snažan i maskulozan pas. Negova dlaka je otporna na hladnoću . To je pas iznadprosječne veličine.

  Ja posjedujem petomjesečnog njemačkog ovčara. Zove se Tyson. Više sam nego zadovoljan njime. Veći je od prosječnog ovčara od pet mjeseci. Jako je pametan i poslušan. Ne laje na svaku sitnicu, ali kad laje strahota ga je slušati.

  Kada sam ga dobio, bio sam presretan jer je njemački ovčar jedan od najkvalitetnijih pasmina na svijetu.

Parkour

1 1 1 1 1 3.50 (Glasova: 4)

parkourParkour je ekstremni sport pomoću kojega što brže dolazimo od točke A do točke B. U parkouru testiramo mentalne i fizičke granice. Mentalnu granicu čini strah od nečega, a fizička je, recimo, klupa, ili ograda, ili zid. Parkour je osmislio David  Belle kao mješavinu borilačkih vještina i atletike. Sastoji se od vaultova i drugih trikova. Vaultovi su trikovi pomoću kojih prelazimo neku prepreku kao što je stol, ograda ili klupa. Postoji puno vaultova, a najlakši su Monkey vault, Kong, Lazy, Speed i Thief vault. Drugi trikovi služe za razne stvari od skokova pa do penjanja uz zidove kako bi dosegnuli povišene površine ili prešli zid.

Ja prakticiram Parkour i sport je izvrstan, ali i iscrpljujuć.

Tehnologija - pomaže ili šteti?

1 1 1 1 1 3.33 (Glasova: 3)
Tehnologija  Svakog dana izađe na tržište nreka nova "spravica" koja nam može pomoći u svakodnevnom životu, ali nam ne treba. Uzmimo na primjer mobitel. Mobiteli su u svoje prvo vrijeme koristili samo za pozive i slanje poruka, a danas na mobitelu možete pronaći svašta, od interneta, GPS-a, raznih aplikacija te drugih zabavnih sadržaja. Ali što će nam sve to! Istina, nekad je korisno, ali je većinu vremena nepotrebno. Ako ste kod kuće i imate internet, mobitel vam uopće ne treba. Za nazvati vam koristi kućni telefon, a poruke možete slati preko interneta. Neki ljudi su toliko ovisni o mobitelu da ga drže ispod jastuka dok spavaju. To može biti jako štetno jer prekomjerno zračenje mobitela može izazvati brojne karcinome. Stoga mislim da su mobiteli nepotrebni i štetni.
 

O gitarama

1 1 1 1 1 3.33 (Glasova: 3)

Gitare   Gitara je žičani instrument s uobičajenih šest žica. Zvuk se proizvodi okidanjem žica desnom rukom dok se pritiskanjem žica uz vrat gitare lijevom rukom mijenja visina tona. Glazbalo vuče antičke korijene i koristi se u gotovo svim glazbenim stilovima. Najčešći oblici gitare su sa šest žica, međutim također postoje i sa četiri, sedam, osam, deset i dvanaest žica.

  Gitara je prepoznata kao jedno od primarnih instrumenata u bluesu, countryju, flamencu, rocku i mnogim oblicima pop glazbe. Također se koristi i kao klasični solo instrument. Sviranjem akustične gitare ton se dobiva vibracijom žice i moduliranjem od šupljine tijela ili se može koristiti pickup i pojačalo gdje se tonom manipulira elektronički. Akustična se gitara nije pretjerano mijenjala do 20. stoljeća kada se za potrebe plesnih skupina počinju upotrebljavati metalne žice po uzoru na banjo. To je početak uzdizanja gitare na vodeće mjesto u popularnoj glazbi, što s vremenom dovodi do izuma polu-akustične gitare, kao i verzije potpune električne gitare. Kasnije, u 20. stoljeću, električne gitare imaju potpuni utjecaj u popularnoj glazbenoj kulturi.

 


Klasični ples

1 1 1 1 1 3.58 (Glasova: 6)

ples2  Kada netko spomene klasični ples, prvo što mu padne na pamet je da je to staromodno i samo za starce. Ja tako ne mislim.

  Vrlo je zabavno plesati, jednako  kao i pjevati pod tušem. Postoji mnogo vrsta plesova, ali klasični je jedan od najromantičnijih. Nikako nije jednako plesati u disku sa svojim partnerom ili na plesnom podiju kada se plesači gledaju ravno u oči čineći određene pokrete. U klasičnom se plesu razmijenjuju osjećaji i strasti preko koraka i pogleda. Nitko to ne može uspoređivati s bezveznim skakutanjem ili opijanjem.

Skejtanje

1 1 1 1 1 3.00 (Glasova: 3)

450px-Ash_Lever_crook

Skateboarding (u nas poznat i kao skejtanje) naziv je za ekstremni sport u kojem osoba (skejter) stoji na posebnoj dasci s kotačima na dvije osovine (skateboardu ili skejtu) te pritom izvodi razne trikove. Sam naziv dolazi od dvije engleske riječi: skate, što znači "klizati" te board, što znači "daska". Skateboarding se razvio 1970-ih godina u SAD-u, a zamah je doživio sredinom osamdesetih, nakon povećanja dužine i raspona daske, a samim time i kotača. Dominantna su dva stila skejtanja: street, skejtanje na ulici pri čemu se za trikove koristi bilo što po čemu se daska može voziti te vert (od vertical = "okomito"), stil koji je tipičan za razna natjecanja i koji karakteriziraju veći skokovi i veća visina izvođenja trikova, obično u posebno izrađenim "polucijevima" - half pipe.Osim što je ekstremni sport,

Hip Hop

1 1 1 1 1 2.33 (Glasova: 3)

 Hip Hop cure Kada čujem riječ ples, prvo što mi padne na pamet je nešto gdje smo stalno u pokretu. Početci su uvijek teški, ali ako plešete od vrtića kao ja, to je sasvim drugi par cipela.

  Koliko god sam plesova do sada plesala niti jedan mi se nije toliko urezao u srce kao hip hop. To nije bilo kakav ples, već sportski ples kao i break dance. Hip Hop su vjeroatno djeca i mladi u New Yourku ili drugim četvrtima izmislili radi vlastite zabave, skakutanja i igre. Pokrete su mogli naučiti iz različitih životnih događaja koje su vidjeli ili kroz koje su prošli. Danas su mogli biti popularni radi toga plesa. Hip hop se koristi kao ulični ples, odnosno tako ga najčešće možemo vidjeti, ali zahvaljujući sve većoj zainteresiranosti ljudi, postao je popularan u svijetu.

Kršćanstvo

1 1 1 1 1 3.67 (Glasova: 3)

krizKršćanstvo je prekrasna religija, a kršćanska glazba  nešto prelijepo jer nas uči istinitim životnim stvarima. Kršćani su većinom veliki vjernici koji vjeruju u Isusa Krista koji je došao na svijet spasiti ljude svijeta. Kršćani dalje vjeruju u sve što Židovi imaju o Bogu. Kršćanstvo je spas svijeta. Blago pravim vjernicima, njihovo je Kraljevstvo Božje!!!

Vjerujte i budite spašeni (činite dobro)!!!

 

Svjetsko prvenstvo Južna Afrika 2010

1 1 1 1 1 3.00 (Glasova: 3)

Cape townSvjetsko prvenstvo u nogometu - Južna Afrika 2010. održat će se u Južnoafričkoj Republici od 11. lipnja do 11. srpnja 2010. godine. Po prvi put svjetsko prvenstvo održat će se u nekoj Afričkoj republici. Odluka o održavanju svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici donesena je 15. svibnja 2004. godine  u Zürichu. Odluka je donesena po principu rotacije kontinenata. Za domaćina prvenstva su bili kanddirani još Egipat i Maroko.   Zbog mogućeg učestvovanja nogometne reprezentacije Izraela, Libija je također otkazala kandidaturu. U prvom krugu glasanja Južnoafrička Republika dobila je 14 glasova, Maroko 10, dok je Egipat ostao bez glasova, te je većinom glasova pravo domaćina dodijeljeno Južnoafričkoj Republici.

 

South Park

1 1 1 1 1 2.83 (Glasova: 3)

SouthPark

South Park je animirana serija koja se emitira u Americi od 1997. godine. Autori su joj Matt Stone i Trey Parker. Serija prati doživljaje četvorice dječaka ( Cartman, Stan, Kyle Kenny ) i njihovih prijatelja i poznanika u malome gradiću Sauth Park u saveznoj državi Colorado. South Park je često kritiziran zbog crnog humora i parodiranja. Serija je u početku ručno rađena stop-motion animacijom, a kasnije je uvedena kompjutorska tehnika. Epizoda u prosjeku traje oko 20 minuta. Do danas je snimljeno 14 sezona. Tako je South Park druga najduža američka animirana serija, iza Simpsona. South Park je započeo 1992. godine kada su  Matt Stone i Trey Parker krearali kratki animirani film The Spirit of Christmas. Film je sadržavao protutipske verzije Cartmena koji je zvan Kenny i neimenovanog lika nalik Kennyu. Matt Stone i Trey Parker koristili su PowAnimator i Maya programe u svojim malo zahtjevnijim epizodama. 1999. napravljen je dugometražni film, South Park: Bigger, Longer and Uncut, koji je dobro primljen od publike i kritike. Religija je vrlo česta tema; autori ismijavaju brojne aspekte momanizma, islama, judaizma, katolicizma i scientologije. U nekoliko epizoda se na meti našao i ekološki aktivizam.

Kravate

1 1 1 1 1 2.88 (Glasova: 4)

kravataKravata je odjevni predmet koji se nosi u svim državama svijeta. Kravate su se počele nositi u 17. stoljeću.Prve kravate su nosili Hrvati, i to vojnici. Time je kravata izvorno hrvatski proizvod. Prvi su kravate u svoju modu uključili Francuzi , a nakon njih i svi Europski narodi. Kravata je danas simbol civilizacije i elegancije. Po Francuzima je kravata i dobila ime, francuska riječ cravate je riječ po kojoj je taj novi hrvatski proizvod dobio ime. Sve zemlje koje su prihvatile taj novi odjevni dodatak dale su mu slična imena. Kravata kao odjevni dodatak nije bio prihvaćen širokih ruku na krizmi u župi Sv. Barbare. Rijetki krizmanici su nosili kravate, sveukupno tri kravate, dok su ljudi koji su pratili obred bili nakićeni kravatama.

Facebook

1 1 1 1 1 2.17 (Glasova: 3)

facebook

 Kao što početna stranica Facebooka kaže, on omogućuje korisnicima povezivanje i socijalizaciju s ljudima koji su im bliski i koji rade, studiraju i žive oko njih. Mnogi koriste Facebook upravo kako bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima ili rodbinom. Ovaj web servis je potpuno besplatan za sve korisnike, a ostvaruje prihode od sponzora i oglašavanja putem reklama koje se pojavljuju uz svaki profil. Glavna posebnost Facebooka su brojne aplikacije koje se mogu dodati u profile.

"Očaravajući svijet pauka i škorpiona"

1 1 1 1 1 2.33 (Glasova: 3)

tarantula  "Može li nedovoljno poznavanje ovih "ljepotana" s pet pari očiju, osam nogu i otrovnim kliještima stvarati kod nas strah umjesto doživljaja ljepote i snage?" To je uvodna rečenica na internetskoj stranici Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu koja nam pokušava objasniti kako kukci i nisu toliko zastrašujući koliko mislimo.

  Predstavljeno nam je oko 40 terarija sa živim paucima, škorpionima i stonogama. Moguće je vrlo mnogo naučiti o

Košarkaška utakmica u Areni

1 1 1 1 1

Cibona

Još jedan spektakl finala NLB lige održao se u Areni 23. travnja 2010. godine. Neki učenici naše škole imali su čast sudjelovati na toj utakmici zajedno sa profesorom Ključeom. Naravno, karta nije bilo dovoljno za cijelu školu pa su samo sretnici koji su bili najbrži dospjeli do tih karata. Oko 3 sata poslije podne krenuli su ispred naše škole ravno do Arene. Kada su stigli neizvjesno su čekali da utakmica počne, a dok je trajala konstantno su "bodrili" naše igrače. Cibona je pobjedila Partizan sa rezultatom 75 : 74. Svi su se učenici kući vratili umorni, ali i zadovoljni sa rezultatom. Bili su nevjerojatno dobri da je i sam profesor bio zadovoljan. Nadamo se da će biti još takvih zanimljivih utakmica i prilika kao što je bila ova.

 

"Dojdi Osmaš" na Trgu

1 1 1 1 1 2.60 (Glasova: 5)

Trg

U petak 7. 05. 2010. učenici osmih razreda naše škole bili su na Trgu bana Josipa Jelačića. Cjelokupni program je organiziralo Ministarstvo. To je ponuda i pomoć osmašima da lakše odaberu srednju školu koju će vrlo brzo morati upisati. Svaka se srednja škola zasebno predstavlja i ima svoje "štandove" na kojima su bili izloženi letci. Tamo je bilo i nekoliko učenika te škole koji su osmaše savjetovali koju školu da upišu. Nakon razgledavanja učenici su imali vremena da se malo odmore i kada sve to završe vratiti se u svoj "kvart". Nadamo se da su se svi dobro zabavili i odlučili u koju će školu krenuti.

Školska godina 2020/21

S. Prije p. Poslije p.
1. 8.00-8.40 14.10-14.50
2. 8.50-9.30 14.55-15.35
3. 9.40-10.20 15.45-16.25
4. 10.25-11.05 16.35-17.15
5. 11.10-11.50 17.20-18.00
6. 11.55-12.35 18.05-18.45
7. 12.40-13.20  
8. 13.25-14.05  

hr/pocetna/prijavaRaspored ulaska u šk.

jpg Kalendar 2020/21

Obrasci

jpg Ispričnica roditelja

jpg Upis u drugu školu

jpg Upis u izbornu

jpg Ispis iz izborne

jpg Ispisnica iz OŠ

Office365

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365.

Upute za preuzimanje

Streljački klub "Kustošija"