Korisničko ime unijeti bez @skole.hr

Prijaviti se mogu svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet.

Anime

1 1 1 1 1 4.68 (Glasova: 25)

sword art online

   Anime je izraz za svaki animirani film ili seriju iz Japana. Često je prepoznatljiv stil crtanja likova s velikim očima i žarkim bojama. Manga je riječ koja se općenito koristi za japanske stripove i ona se najčešće ekranizira (adaptira) za prikaz na televiziji. Danas je anime stekao veliku slavu po svijetu. Općenito obožavam anime i japansku kulturu i jednog dana bih željela posjetiti Tokyo, Japan.

   Prvim službenim animeom se smatra dječja serija „Astroboy" koja je u Japanu emititrana 1963.

astroboyastroboy3

   Najpoznatiji studio koji proizvodi anime je Ghibli koji je osvojio Oscara za dugometražni anime film „Spirited away" („Avanture male Chihiro").

spirited away

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Najpoznatija su tri najveća klasika, a to su Naruto (Shippuden), One Piece i Bleach.

narutoone piecebleach

   U Hrvatskoj su se tijekom godina prikazivali popularni anime sadržaji. Sigurno niste znali da su „Pčelica Maja" i „Calimero" vrste netipičnih animea koji su bili popularni u osamdesetima. Kao djeca ste vjerojatno čuli za „Sailor Moon" („Mjesečeva ratnica"), „Pokemon", „Digimon Adventure 02", „Yu-Gi-Oh!", „Dragon Ball" i „Dragon Ball Z". Svi animei od navedenih su stekli golemu popularnost, međutim nijedna do danas nije reprizirana (uz iznimku „Dragon Ball Z"), osim što su prikazane novije sezone koje se temelje na istoj seriji.

   Fan animea se zove Otaku koji je poznati japanski izraz za osobe s interesima, obično prema animeu i manga fandomu. Fandom je subkultura sastavljena od obožavatelja karakteriziranih osjećajem suosjećanja i druženja s drugima koji dijele zajednički interes. Obožavatelji su obično zainteresirani i provode značajan dio svog vremena i energije koji su uključeni u njihov interes, često na društvenim mrežama. Fandom je ono što razlikuje fanove i njihova razmišljanja prema nekim likovima. U fandomu je poznat izraz "ship" što znači da jedan otaku kao pojedinac podržava dvoje anime karaktera uključene u romantičnu vezu.

Ovo je moja lista najdražih animea:

toradora„Toradora" je vrsta romantičnog animea čija priča se vrti oko djevojke Taige i dečka Ryujia. Ryuji Takasu je dečko koji je ove godine krenuo na drugu godinu gimnazije. Unatoč njegovoj nježnoj osobnosti, njegove oči mu daju izgled zastrašujućeg delinkventa. Sretan je što će biti u razredu sa svojim najboljim prijateljem Yusaku Kitamuraom, kao i s djevojkom u koju se zaljubio, Minori Kushiedom. Međutim, neočekivano se sudario s Taigom Aisakom koja je najbolja prijateljica Minorije. Taiga ima negativan stav prema drugima i vrlo je temperamentna. Kada Ryuji otkrije da se Taiga zaljubila u Yusakua, a Tagia da se Ryuji zaljubio u Minoriu, odlučili su sklopiti dogovor da će si međusobno pomagati oko svojih simpatija.

 

 

attack on titan„Attack on Titan" („Shingeki no Kyojin") je anime čija se priča vrti oko pustolovina Erena Yeagera, Mikase Ackermana i njihovog prijatelja iz djetinjstva Armina Arlerta koji žive u svijetu opkoljenog velikim titanima. Kako bi se ljudi mogli obraniti od velikih ljudoždera, sagradili su tri zida (Wall Maria, Wall Rose i Wall Sina) koje je bilo nemoguće srušiti, no ipak pojavili su se dvojica potpuno neviđena titana (Colossal Titan i Armored Titan) koji su po obliku bili različiti od ostalih titana. Uspjeli su razbiti prvi zid Mariu uzrokovajući kaos i ulazak ostalih titana. Kasnije u priči Eren, Mikasa i Armin se uključuju u vojsku protiv titana sa samo petnaest godina. Priča je vrlo jezgrovita i zanimljiva te sadrži dvije sezone (prva sezona s ukupno dvadeset četiri epizoda, a druga s trinaest). Treća sezona će izaći 24.07.2018.  Najpopularniji i moj najdraži lik je Levi Ackerman.

 

a silent voice

„Koe no Katachi" („A Silent Voice") je japanska tinejdžerska drama koja se temelji  na mangi istog imena koju je napisao i ilustrirao Yoshitoki Ōima. Prati priču dečka Shōye Ishide koji ostavlja redom svoje poslove i hoda do mosta, s namjerom samoubojstva. Dolazeći u svoje posljednje trenutke, čuje vatromet te se prisjeća svojih dana u osnovnoj školi i događaja koji su ga doveli do ove točke u njegovu životu. U one dane Shōya je bio ravnodušno dijete, onaj koji je gledao svoje kolege učenike kao na način da se odmakne od dosade. Ulazak nove učenice pod imenom Shōko Nishimiya u razred potiče njegov interes nakon što profesor obavijesti djecu da je Shōko gluha. Unatoč svojoj nesposobnosti, Shōko nastoji živjeti normalno i povezati se s razredom. Međutim, ostali učenici je nisu željeli prihvatiti jer su mislili da narušava društvenu ravnotežu te je Shōya zajedno s drugima počinje zlostavljati. Shōko je kasnije prebačena u drugu školu, a jedini krivac za vršenje nasilja je Shōya. Priča se nastavlja kada osamnaestogodišnji, usamljeni i odbačeni Shōya nađe Shōkovu bilježnicu preko koje je mogla komunicirati s ostalim učenicima još dok su bili u osnovnoj. Odlučio je da se nađe sa Shōkom te da je moli za oprost.

Srodni članci

Školska godina 2023/24

S. Prije p. Poslije p.
1. 8.00-8.45 14.00-14.45
2. 8.55-9.40 14.50-15.35
3. 9.50-10.35 15.45-16.30
4. 10.40-11.25 16.40-17.25
5. 11.30-12.15 17.30-18.15
6. 12.20-13.05 18.20-19.05
7. 13.10-13.55  

jpg Kalendar 2023/24

Obrasci

jpg Ispričnica roditelja

jpg Upis u drugu školu

jpg Upis u izbornu

jpg Ispis iz izborne

jpg Ispisnica iz OŠ

jpg Wiener osiguranje

jpg Privole

hr/pocetna/prijavae-Potvrde

Office365

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365.

Upute za preuzimanje

Streljački klub "Kustošija"