Korisničko ime unijeti bez @skole.hr

Prijaviti se mogu svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet.

"U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" - Slavonski Brod

1 1 1 1 1 4.36 (Glasova: 11)

U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić - Salvonski Brod 

  naslovnica slav brod

Posebno sam ponosna što sam s kolegicama i učenicima  4. a i 4. b bila sudionik jednodnevnog izleta u Slavonski Brod, na manifestaciji  U svijteu bajki Ivane Brlić Mažuramić, u  gradu gdje su tih dana sjećanja na veliku hrvatsku spisateljicu, djeca preuzela ključeve grada.


Ispunjena sam radošću i zahvalnošću, prije svega svojim kolegicama i ostalim iz pratnje, pa i sentimentom vezanim za moj rodni Slavonski Brod.


Posebnu zahvalnost dugujemo roditeljima naše učenice  Nike Grčić, koji su nam sponzorirali prekrasne svjetloplave majice s tiskom i šilterice. Dugujemo veliko poštovanje i zahvalnost obitelji Grčić, uz napomenu da je majka  Nike Grčić uz nas bila u pratnji.


Veliko hvala ostalima, ponajprije mojoj kolegici Ružici Tretinjak, razrednici 4.a razreda, te vjeroučiteljici Sari Matić i pedagoginji Ani Poljak.  U pratnji su još bile baka našeg učenika Josipa Leovca,  zatim teta učenice Eme Čuljak, te uz spomenutu mamu Grčić,  majka Leone Radovčić, koja je uvijek uz nas, sa mnogo srca, ljubavi i energije.


NEŠTO VIŠE O IZLETU...


Tog ponedjeljka iza blagdana Uskrsa, strepili smo kakvo će nam biti vrijeme, nakon trodnevnog zahladnjenja i kiše.
Vlak za Slavonski Brod, kretao je iza 6 sati, roditelji su sa puno odgovornosti dovezli djecu na dogovoreno mjesto okupljanja.


Kad je vlak krenuo, na njegovim prozorima naziralo se jutarnje sunce. Veseli dječji žamor, smijeh i radost odjekivali su vagonom, tako su me ta zaigranost, ambijent i naši učenici neodoljivo podsjetili na Lovrakov " Vlak u snijegu"...


Po dolasku u Slavonski Brod, moram pohvaliti posebno kulturno i disciplinirano ponašanje učenika na ponos nas iz pratnje, počeo je naš „svijet bajke“.
Stigli smo do poznate brodske Tvrđave gdje nas je čekala djelatnica Turističke zajednice grada  Slavonskog  Broda, gospođa Vesna Živković.


Za svježe, slatke i slane slastice iz svoje pekarne pobrinula se sestra naše učiteljice Anđelke, gospođa Marijana Blažić, kojoj upućujemo veliko hvala.


Tvrđava je bila veliko iznenađenje i novo iskustvo učenika. Tako su u njoj upoznali jedan od starih zanata, koji im je predstavio majstor kovač. Miris užarena željeza, njegovo oblikovanje i dodir s njime obradovali su sve. Ne kaže badava stara uzrečica da se željezo kuje  dok je vruće, što možemo i simbolično primjeniti i na nas ljude, posebno djecu. U Tvrđavi je i stalni postav Muzeja tambure, jedinstven u Hrvatskoj, postavljen 2013.  godine.  Uz izložene eksponate,  melodične zvukove tambure jedna od najzanimljivijih tema muzeja je majstorska radionica gdje glazbalari izrađuju nove instrumente.  Nakon Tvrđave učenici su gledali predstavu Sunce, djever i Neva Nevičica  u Kazališno- koncernoj dvorani  Ivana Brlić Mažuranić.  Oduševljeni scenom, raznolikošću likova, posebno mladih plesača iz brodskih osnovnih škola, boravak u gradu „hrvatskog Andersena“ bivao je sve zanimljiviji.
U sklopu manifestacije, organizirana je izložba "Guščarica Janica", uz sudjelovanje 369 učenika iz trinaest županija, sudjelovalo je osam  učenika naše škole.  Među osamnaest  nagrađenih bio je naš Noa Zoimat iz 4. a razreda, na ponos nama svima,  a posebno svojoj mentorici i učiteljici Ružici Tretinjak i samoj kreativnoj u likovnom stvaralaštvu.


Nakon bajkovita dana u svijetu bajki,  učenici su uz zaista primjereno ponašanje ručali u restoranu na glavnom gradskom trgu koji nosi ime slavne književnice.


Tako je polako dan lijepa izleta išao svome završetku, još jedna šetnja sunčanim Brodom do Željezničkog kolodvora i povratak u Zagreb.


U vlaku radost, primjerena završecima priča Ivane Brlić Mažuranić, taložili su se dojmovi,  a Neva Nevičica, Guščarica Janica i mnogi likovi ostali su zapisani zauvijek u srcima četvrtih razreda naše škole i njihovih učiteljica.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Anđelka Kuprešak

 

 

Ruža i Noa4. b4. aBrodMUZEJ TAMBURESAVA1

Školska godina 2023/24

S. Prije p. Poslije p.
1. 8.00-8.45 14.00-14.45
2. 8.55-9.40 14.50-15.35
3. 9.50-10.35 15.45-16.30
4. 10.40-11.25 16.40-17.25
5. 11.30-12.15 17.30-18.15
6. 12.20-13.05 18.20-19.05
7. 13.10-13.55  

jpg Kalendar 2023/24

Obrasci

jpg Ispričnica roditelja

jpg Upis u drugu školu

jpg Upis u izbornu

jpg Ispis iz izborne

jpg Ispisnica iz OŠ

jpg Wiener osiguranje

jpg Privole

hr/pocetna/prijavae-Potvrde

Office365

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365.

Upute za preuzimanje

Streljački klub "Kustošija"