Korisničko ime unijeti bez @skole.hr

Prijaviti se mogu svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet.

Uspjesi naših Mladih fizičara

1 1 1 1 1 4.79 (Glasova: 46)

fizika.uspjesi 2016. 4Ove godine dodatnu nastavu fizike pohađalo je šest učenica iz 8.b razreda. Njima se priključio jedan učenik iz 8.a razreda no, na žalost, vrlo brzo je odustao.

Učenici su rješavali različite tipove zadataka, sudjelovali u okviru Mjeseca hrvatske knjige  Knjižnica Grada Zagreba u čijoj organizaciji su se provodila natjecanje za mlade čitatelje pod nazivom Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Tema kviza u ovoj godini je Putovanja do znanja, a  posvećena je  obilježavanju Međunarodne godine svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. Ema Moškatelo bila je pozvana te je jedna od sudionica koja je imala čast sudjelovati na završnoj priredbi koja je održana u kinu Europa.

 

Radile su učenice marljivo svaki tjedan jedan sat, no kada se približio dan školskog natjecanja, jedina Ema je imala hrabrosti suočiti se s vrlo zahtjevnim zadatcima.

U praznu učionicu ušla je Ema. Iako sam samo njihova voditeljica grupe, moram priznati da mi nije bilo baš svejedno vidjeti samo Emu i suočiti se s činjenicom da su sve njene prijateljice odustale od natjecanja odmah u startu. A onda je došlo i tih 13 sati kada je službeno počelo testiranje. Sve materijale za natjecanje morale smo po propisu i proceduri popuniti kao da je bila „hrpa“ natjecatelja.

Visokim postotkom riješenosti postignutim na školskoj razini natjecanja Ema Moškatelo plasirala se na županijsku razinu natjecanja.

Županijsko natjecanje iz fizike škola Grada Zagreba održalo se u našoj školi kao i prethodnih godina. Na županijskom natjecanju učesnici su rješavali pismene i praktične zadatke. Za županijsko natjecanje Ema se dosta pripremala  i postigla 9. mjesto. Broj postignutih bodova bio je dovoljan za prolazak na državno natjecanje. O svojim dojmovima sa državnog natjecanja Ema je napisala:

"Dana 25. travnja autobusom smo se uputili prema Šibeniku gdje se ove godine održavalo državno natjecanje. Putem nas je najviše iznenadio snijeg u Lici i Gorskom kotaru. Stigli smo u Šibenik. Izlazeći iz autobusa, ugledali smo velebni vodeni park Solaris koji je postao glavna tema razgovora, no na žalost, do samog kraja natjecanja nije zatoplilo dovoljno za kupanje. Otvorenje natjecanja bilo je popraćeno pjesmom ujedinjenog zbora dviju šibenskih osnovnih škola. Ravnatelj škole OŠ Brodarica, predstavnici državnog povjerenstva i Šibensko-kninske županije svojim riječima nastojali su istaknuti kako je već plasiranje među 49 najboljih fizičara osnovnih škola velika stvar i kako nema razloga za zabrinutost što se tiče rezultata.

Drugoga dana pisali smo pismene zadatke u OŠ Brodarica. Došli smo pola sata ranije i nestrpljivo iščekivali da nas upute u učionice kako bismo počeli rješavati zadatke. Imali smo dva sata i trideset minuta na raspolaganju, što je bilo sasvim dovoljno budući da zadatci nisu bili teški. Poslije ručka smo autobusom krenuli u jezgru grada Šibenika. Bila je to sjajna prilika za razgledavanje Šibenika, šetnju na rivi i upoznavanje drugih natjecatelja.

                Sutradan, neposredno prije rješavanja praktičnih zadataka, bili smo opušteniji i sigurniji u sebe. U dva sata smo morali postaviti pretpostavke, izvršiti precizna mjerenja i iz toga izvući zaključak. Većina nas se zadržala u učionici do posljednje sekunde. Poslijepodne smo gledali izlaganje triju najboljih eksperimentalnih radova iz svake kategorije. Učenici su ih prezentirali na zanimljiv i jednostavan način. Ubrzo nakon toga nastupio je za mene najnapetiji dio – objava neslužbenih rezultata. Svatko je saznao svoj ukupni broj bodova i na hodnicima hotela nastao je žamor. Svi su se međusobno ispitivali o broju postignutih bodova kako bi otprilike mogli saznati svoj rang. Preostali dio večeri smo se družili i zasluženo odmorili.

                Četvrtak, 28. travnja, bio je posljednji dan natjecanja. Nestrpljivo smo iščekivali objavu službene liste poretka i dodjelu nagrada. Domaćini su se potrudili da se učenici koji nisu osvojili prvu, drugu ili treću nagradu ne osjećaju potišteno pa su svima pri izlasku iz dvorane dijelili ručne radove Školske zadruge 'Spužvica'. Nakon zatvaranja Državnog natjecanja i smotre iz fizike 2016. godine uputili smo se prema Zagrebu.

                Moja mentorica profesorica Luca Spetić i ja zadovoljne smo postotkom riješenosti testa i osvojenom 2. nagradom."

fizika.uspjesi 2016. 1 fizika.uspjesi 2016. 2

fizika.uspjesi 2016. 3

Školska godina 2023/24

S. Prije p. Poslije p.
1. 8.00-8.45 14.00-14.45
2. 8.55-9.40 14.50-15.35
3. 9.50-10.35 15.45-16.30
4. 10.40-11.25 16.40-17.25
5. 11.30-12.15 17.30-18.15
6. 12.20-13.05 18.20-19.05
7. 13.10-13.55  

jpg Kalendar 2023/24

Obrasci

jpg Ispričnica roditelja

jpg Upis u drugu školu

jpg Upis u izbornu

jpg Ispis iz izborne

jpg Ispisnica iz OŠ

jpg Wiener osiguranje

jpg Privole

hr/pocetna/prijavae-Potvrde

Office365

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365.

Upute za preuzimanje

Streljački klub "Kustošija"