Korisničko ime unijeti bez @skole.hr

Prijaviti se mogu svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet.

Posjet Vijetnamu i Egiptu

1 1 1 1 1 4.09 (Glasova: 34)

   23.10. 2018. smo imali projektni dan vezan uz našu domovinu. Učenici petih i šestih razreda sudjelovali su u radionici engleskog jezika na kojoj su imali priliku otputovati na neki drugi kontinent, u neku drugu školu. U prvoj radionici smo sjedili u klupama s četrnaestogodišnjacima iz Vijetnama, a u drugoj s dvanaestogodišnjim dječacima iz Egipta. Već vjerojatno znate i kako smo to uspjeli- skypali smo se, naravno!

vietnamegypt

   Divan je taj osjećaj kad se, u trenutku, iz naše Vrapčanske 7, možete preseliti u Nghệ An u Con Cuongu u Vijetnamu i razgovarati s profesoricom Tra Ly Nguyen i njezinim divnim učenicima. Ili '„skoknuti” do Kaira u Egiptu i pričati s profesoricom Salwom Dressy i njezinim učenicima. Nestvarno- kako drukčije to opisati!  

   Od samog početka uzbuđenja je bilo na pretek, i kod nas i kod naših novih prijatelja. Svi smo svima odjednom sve željeli ispričati, htjeli smo jedni drugima postaviti milijun pitanja, osmijeh nam se nije skidao s lica…

   Odigrali smo Mystery Skype i objednili poznavanje ne samo engleskog jezika već i geografije, prirode, glazbenog. Učenici su se izvrsno služili kartama kako bi pogodili da se prvo radi o Aziji, a zatim o Africi. Nije bilo nimalo jednostavno, ali smo uspjeli! I učenici s druge strane ekrana su bili jednako sretni kad su, nakon puno pogađanja, uspjeli pronaći našu državu na karti svijeta. Danas smo bili pravi ambasadori naše male zemlje jer smo uspjeli pronijeti glas o ljepotama naše domovine sve do Afrike i Azije. Naši novi prijatelji su, s velikim zanimanjem, slušali naše prezentacije o tradicionalnoj hrani Hrvatske, našim kulturnim znamenitostima, predivnim nacionalnim parkovima i gradovima koje bi i oni svakako htjeli posjetiti. Već sigurno pogađate – nismo zaobišli ni ovogodišnje svjetsko prvenstvo u nogometu! Nema toga tko ne poznaje naše dečke!

   Naravno, i mi smo danas postali bogatiji za nova iskustva vezana za njihove predivne zemlje, Vijetnam i Egipat. Naučili smo neke nove riječi, poslušali njihove pjesme, upoznali odjeću koja se nosi u tim zemljama… Bilo je to iskustvo koje, zapravo, nikada nećemo zaboraviti!

   Evo i nekoliko dojmova naših učenika, kroz riječi i slike:

   „Bilo mi je super i želim se skypati cijelog života.”  Luka Mihelin

   „Bilo je jako zanimljivo i zabavno. Te noći sam sanjao da sam učenik iz Egipta.” Vilim Galić

   „Bio sam nestrpljiv, prestrašen i sretan. Kad je došao red da ja pričam, zaboravio sam i svoje ime i prezime. Ali, sve je prošlo super i odlično smo se družili i zabavljali! Još nisam ni svjestan da sam se skypao s Egiptom!'' Tin Svilković

   „Bilo mi je odlično! Nisam znao ni kako se zovem! To mi je bio najbolji dan u životu!” Ivan Gagulić

   „Bilo mi je jako lijepo jer sam se osjećao kao da sam stvarno u Vijetnamu i Egiptu! Hvala Vam!” Antun Pernar

   „Super mi je što sam ja njih naučila neke riječi, a i oni mene.” Janica Ruklić

   „Bila sam jako sretna i puna doživljaja. Jako mi se svidjelo i htjela bih to opet ponoviti.” Tara Kapec

 

Školska godina 2023/24

S. Prije p. Poslije p.
1. 8.00-8.45 14.00-14.45
2. 8.55-9.40 14.50-15.35
3. 9.50-10.35 15.45-16.30
4. 10.40-11.25 16.40-17.25
5. 11.30-12.15 17.30-18.15
6. 12.20-13.05 18.20-19.05
7. 13.10-13.55  

jpg Kalendar 2023/24

Obrasci

jpg Ispričnica roditelja

jpg Upis u drugu školu

jpg Upis u izbornu

jpg Ispis iz izborne

jpg Ispisnica iz OŠ

jpg Wiener osiguranje

jpg Privole

hr/pocetna/prijavae-Potvrde

Office365

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365.

Upute za preuzimanje

Streljački klub "Kustošija"